Cerca per categoria, ruta o punt d’interès

Rutes i punts d'interès Agenda i esdeveniments Botiga Online Informació d'Interès Contacte
català
  • English
  • español
  • français

Filtrar rutes

Esport

Senderisme

Trail Running

Esquí de Muntanya

Bicicleta de Carretera

Bicicleta de Muntanya


Terreny

El terreny va determinat per distància, desnivell positiu i terreny.

Rutes per pista, senders o traça evident en baixa o mitja muntanya.

Rutes en terreny de mitjana o alta muntanya sense passos tècnics.

Rutes en terreny de mitjana o alta muntanya amb passos tècnics de grimpada.


Distància de la ruta

1.43 km - 35.89 km

Desnivell de la ruta

142 m - 2187 m

Durada aprox. de la ruta

0 - 13h
Restablir filtres

Filtrar Punts d’Interès

Categoria

Restablir filtres
Mostra el llistat

L'Alt de Comapedrosa

Complex
Favorit
El Riu Pollós, format principalment per la unió del riu de Comapedrosa i el riu del pla de l'Estany, s'inclou a la xarxa hidrogràfica de la vall d'Arinsal, afluent de la conca del Valira del Nord. Com la resta de rius pirinencs, té un règim característic amb crescudes fortes a la primavera (desglaç), i dos períodes d'estiatge, un a la darreria de l'estiu i un altre a l'hivern.
Les aigües d'aquest curs fluvial, fredes, netes i ben oxigenades, permeten la presència d'espècies animals molt interessants. Aquest és el cas de la truita comú, del tritó pirinenc i de l'aigüerola. Berenador i Font del Riu Pollós
El Riu Pollós, format principalment per la unió del riu de Comapedrosa i el riu del pla de l'Estany, s'inclou a la xarxa hidrogràfica de la vall d'Arinsal, afluent de la conca del Valira del Nord. Com la resta de rius pirinencs, té un règim característic amb crescudes fortes a la primavera (desglaç), i dos períodes d'estiatge, un a la darreria de l'estiu i un altre a l'hivern.
Les aigües d'aquest curs fluvial, fredes, netes i ben oxigenades, permeten la presència d'espècies animals molt interessants. Aquest és el cas de la truita comú, del tritó pirinenc i de l'aigüerola.
Arribem al collet de Comapedrosa des d'on podem decidir quina ruta fer, si cap al pic o cap al refugi. Aquí davant nostre veiem l'última pujada que ens porta fins al collet de Comapedrosa. Aquí veiem la cabana del pastor. Refugi Comapedrosa El refugi guardat situat a 2.260 metres d’altura roman obert des de principis de juny fins a mitjans d’octubre. Es va inaugurar l’any 1992, té capacitat per a 49 persones i ofereix servei de gastronomia d’alta muntanya. A més, compta amb equipaments habituals d’aquest tipus d’allotjaments (lliteres, matalassos, roba de llit, dutxes, lavabos, telèfon, emissora de ràdio, etc.) i gaudeix de cobertura per a telèfon mòbil. Camí del Comapedrosa Estany Negre. Vistes de l'Estany Negre Alt de Comapedrosa Camí del Comapedrosa Pista del Pla de l'Estany
Mostra +23 fotos

Distància · 13,8 Km
Durada · 11h 43min
Desnivell · + 1986
Circular · No

Descripció General

Recorregut: Ruta lineal que transita per diferents camins (GR11, GRP i camins comunals marcats amb punt groc) en algun tram de la pujada final el terreny està força descompost. Els camins estan ben marcats en tota la ruta.

Observacions: L'últim tram de pujada al pic és bastant tècnic.
Atenció en estar en alçada i sense vegetació, a l'estiu la calor i la irradiació solar pot ser forta o molt forta, cal protegir-se.

Ascens: A la parròquia de la Massana, seguim la carretera d'Arinsal fins a arribar a l'aparcament del Parc Comunal de les Valls del Comapedrosa, on podem deixar el nostre vehicle. Comencem a caminar per una pista forestal durant aproximadament un quilòmetre i mig. Arribem a un cartell amb les indicacions de refugi i Alt del Comapedrosa. Guanyem desnivell per dins del bosc, seguint el GR11 arribem al refugi guardat de Comapedrosa. Deixem el refugi enrere, el camí és planer i molt obert durant uns tres quilòmetres que es torna exigent i amb pendent constant. Seguim les marques del GR11 (blanques i vermelles) i els punts grocs per no desorientar-nos. Continuem l'ascens fins a arribar a l'Estany Negre que el vorejarem, és possible que hi hagi neu pel que és recomanable portar grampons. Deixem l'estany i continuem pujant per una tartera, agafem forces, és un tram tècnic i de forta inclinació que ens farà coronar el pic. Un cop a dalt, a 2942 metres d'altura, al sostre del Principat Andorrà, podem gaudir d'unes vistes espectaculars.

Descens: El farem pel mateix lloc per on hem vingut, es recomana fer una parada al refugi per descansar i que la baixada no sigui tan llarga.


Turisme la Massana Comú de la Massana
Reportar incidència
Mostra el llistat Mostra el llistat
​

Consells de seguretat

Gaudeix de la muntanya amb seguretat

Els recorreguts per la muntanya poden ser perillosos, motiu pel qual és responsabilitat seva prendre totes les mesures necessàries per a salvaguardar la seva seguretat i integritat.

1. Preparació de l’itinerari

Consulta la predicció meteorològica abans de la teva sortida

Tingues en compte la teva forma física i la teva experiència a l’entorn

Consulta el butlletí de perill d’allaus en èpoques hivernals

Planifica una ruta adient coneixent punts de refugi

2. Material imprescindible

Porta el material adequat a l’activitat i condicions meteorològiques

A la motxilla no pot faltar beguda i aliments adaptats a la sortida

No t’oblidis a comprobar abans que el DVA, Pala i Sonda funciona

3. Rescat de muntanya

En cas d’accident o rescat a la muntanya truqueu al número d’emergències.

112

Les informacions i/o dades establertes en aquesta pàgina no són vinculants, tot i que el podran orientar durant el seu recorregut. Tanmateix, dites informacions i/o dades no substituiran la necessitat d’experiència, d’entrenament i/o de l’acompanyament d’un professional a l’hora d’organitzar el seu recorregut. Per tant, aquesta pàgina no serà responsable de la salvaguarda de la seva seguretat i integritat durant el seu recorregut.

Avaluador

Què és la cartografia ATES?

L’Escala d'Exposició de Terreny d’Allaus (ATES pel seu acrònim en anglès) és una eina que permet avaluar, descriure i comunicar com de procliu és el terreny a estar afectat per allaus, sense tenir en compte els factors variables nivometeorològics.

La classificació ATES va ser desenvolupada l’any 2004 per Parks Canada arran d’un accident en que van morir set adolescents a causa, probablement, d’una mala elecció de l’itinerari. Des de llavors, aquesta escala s’ha anat aplicant a diversos massissos muntanyosos del Canadà i Nova Zelanda.

Al Pirineu, aquest projecte s’ha desenvolupat al Centre de Lauegi d’Aran, a Tavascan, a alguns sectors del Pirineu aragonès i a Andorra.

Per a realitzar aquesta classificació, els tècnics tenen en compte diferents variables com el pendent, la densitat de la vegetació, les trampes del terreny o la freqüència i mida d’allaus esperades, entre d’altres.

El producte final és un mapa invariable en el qual el terreny allavós es divideix en tres classes.

Avaluador
Quins son els tipus de terreny?
Simple

Exposició a pendents poc drets i terreny forestal. Algunes clarianes de bosc poden implicar zones d'arribada d'allaus poc freqüents. Moltes opcions per reduir o eliminar l'exposició

Exigent

Exposició a zones de trajecte d'allaus ben definides, a zones de sortida o a trampes. Hi ha opcions per reduir o eliminar l'exposició trobant rutes amb compte

Complex

Exposició a zones de trajecte d'allaus múltiples i superposades o a grans extensions de terreny obert i pendent. Zones d'inici d'allaus múltiples i amb trampes a sota. Mínimes opcions de reduir l'exposició

Per a més informació visiteu el lloc web allaus.ad un projecte d’Andorra Recerca + Innovació